Elementor #664

Nedan kan du se galleriets sist utställning som pågår 9/3 till 7/4. Därefter kommer Galleriet stänga. 
 
Vi tackar er alla för denna tiden och ses kanske igen någon gång någonstans!

8 mars till 7 april möter ni Hans Börje Jansson och Bjarne Madsen Härdig.

Hans Börjes konst baseras på egna fotografier från olika miljöer och som bearbetats digitalt till en ny upplevelse. Hans foton är ofta tagna i naturen och framför allt i skogen. Här finns miljöer som påminner om troll och trolldom, men också om vårt sätt att missbruka vår fina natur. Till exempel: skogsskövling genom kalhuggning, förgiftning av land och skog etc. Han vill med sina verk ge sin bild av vår natur idag. Hans fotografier är dock inte enbart från naturen, utan också stadsbilder, porträtt, makro (närbilder) och mycket annat.

Bjarne Madsen Härdig föddes (1966) i Trollhättan, känd för Trollywood, Saab och vattenkraftsproduktion. Att växa upp på 80-talet var fantastiskt då allt var möjligt, och alla var positiva till nya idéer. Jag lämnade Trollhättan 1988 för att studera vid Lunds universitet, där jag stannade och slutligen, längs en slingrande väg, nu mer arbetar som Docent och sjuksköterska. Min konstkarriär började med en kvällskurs 1991 som hölls av Thomas Fåhraeus. Efter denna introduktion fortsatte jag mina studier inom måleriet på egen hand fram till 1995 då jag gick en akvarellkurs i Århus, Danmark (Birgitta Steen). 1997 gick jag på vuxenskolan i Malmö med en plan för att söka till högre utbildning. Men under den här tiden upptäckte jag att mina två intressen (forskning och måleri) befruktade varandra. Jag arbetar í akvarell som jag ibland kombinerade med kol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *