Välkommen till Arkivet. Här kan du se information från tidigare utställningar av Madsen Härdigs Akvarellgalleri.  

12 maj – 4 juni

Anna-Greta Lindstam föddes 1964 i Älmhult, Småland. Sedan 2010 har hon ateljé och bostad på Österlen. Arbetar i huvudsak med akvarell och akryl men även olja. I galleriet kommer vi visa hennes akvareller. Hon är utbildad vid Kristianstads Konstskola 2001 – 2003, Akvarellstudier för Hasse Karlsson, Österlen och Monica Månsson, Nordiska Akvarellmuseet och Skåne Tranås. Här är ett litet urval av hennes jurybedömda utställningar: Väsby Konsthalls Akvarellsalong 2021, Fabriano in Aquarello, Bologna Italien 2022, Watercolor Nordic 2022, Väsby Konsthalls Akvarellsalong 2022.

21 april — 7 maj

Alexandra Walsh eller “akvarellkemisten” som hon också kallar sig, är disputerad kemist från Göteborg. Hon använder sin naturvetenskapliga bakgrund för att skapa och samtala om akvarell ur ett mer hantverksmässigt perspektiv. Med hjälp av kemi och fysik manipulerar hon akvarell på innovativa sätt vilket resulterar i ett uttryck som inte återfinns bland samtida nordiska konstnärer. Håller kurser runt om i Sverige i ämnet: ”Akvarellkunskap – samspelet mellan vatten, papper och färg” www.akvarellmuseet.org/program/akvarellkunskap

25 november — 18 december 

Michael Mårtensson har alltid gillat färg och design. Hans karriär började när han fick chansen att måla med andra konstnärer på Citadellet i Landskrona. Sedan dess har det rullat på med utställningar nu målar jag abstrakta tavlor i akryl men även stilmöbler, gärna rokoko och gustavianska byråer, en del med motiv och andra flerfärgade. Se gärna mer på Facebook: Michael Möbelkonst. 

Max Salo har målat tavlor på återvunnet material sedan 2015 under namnet Shabby Blueprints. En helt vanlig ritning kan vara väldigt vacker, och ändå vara en konkret bild av en vision för att göra drömmen verklig. Shabby Blueprints vill hedra ritade visioner och grafik/typografi med en tolkning på ett mänskligt och jordnära sätt. Se gärna mer på Facebook: shabbyblueprints 

Thoralf Behrens föddes i Tyskland 1964 och sedan 1990 bor jag i Lund. Tecknat och målat har jag gjort sedan barnsben. I mitten av 80-talet började jag lite lätt med olja på duk, och sedan 2012 ägnar jag mig helhjärtat åt det. Jag föredrar det klassiska oljemåleriet med motiv som bejakar och ger glädje, gärna med detaljer och med en kul story.

04-November – 20-November 2022 Separatutställning med Ingela Alvmyren

Ingela Alvmyren är född 1972 i Malmö, bosatt i Halmstad sedan 2004. Har målat till och från sedan barnsben vid sidan om andra arbete när det funnits tid, men sedan 2015 målar hon på heltid. Konstnärlig utbildning innefattar ett Diploma of Arts/design från Melbourne, Australien samt ett år på Skånska målarskolan i Malmö. Inspiration hämtas nästan alltid i naturen. Började måla fågelmotiv under utbildningen i Australien och har fortsatt med det, men målar även andra motiv nuförtiden så som djur, landskap och vyer som finns i hennes närhet i akvarell.

14-Oktober – 30-Oktober 2022 Separatutställning med Ingrid Astbo

Ingrid älskar att arbeta i olika material. Hennes idéer får styra val av teknik. Just nu har måleriet tagit över. Både akvarell och akryl. Emellanåt blir det arbete i papper i 3-D, bl.a. artist books. Ingrid är utbildad på Konstfack, Sthlm 1968-1972 och grundskolan för konstnärlig utbildning, Sthlm 1967-68.

23-September – 9-Oktober 2022: En utställning till förmån för Ukraina. What is lost?

Denna utställning är inte en akvarellutställning utan en blandning an fotografier och prints. Sasha visar bilder från sina barndoms somrar i Маriupol tillsammans med bilder och berättelser från dagens situation. Utställningen kommer samla in pengar till förmån för Rädda Barnens arbete i Ukraina.

02-september – 18 september 2022
samlingsutställning med 4 Akvarellkonstnärer med  anknytning till Lund.

1. Cecilia Fredriksson: https://www.instagram.com/__celiaf__/

Cecilia Fredriksson är etnolog och forskar bland annat om tång som erfarenhet och framtida resurs. Genom akvarellteknik närmar hon sig forskningsobjektet utifrån ett prövande och visuellt förhållningssätt.

2. Peter Elfman:                      https://elfmanart.weebly.com/illustrationer-illustrations.htm

4. Bjarne Madsen Härdig: https://www.konst.se/madsenhardig

Utställningen pågår från Fredag 2/9 till Söndag 18/9, 2022

Galleriet har öppet Fredag: 17.00-19:00, Lördag-Söndag: 11.00-16.00. Under kulturnatten är det öppet mellan 11-23.

Konstnärerna föreläser om sin konst och sina äventyr.

Torsdag 8/9, kl. 18-20: Cecilia Fredriksson: havets blå åkrar

Tisdag 13/9, kl.18-20: Peter Elfman: Fåglar i konsten-förr och nu

Torsdag 15/9, kl.18-20: Thomas Fåhraeus: Engelska Akvarellmålare

Välkomna till Fiskaregatan 15 E, 222 24 Lund.

Det blev en lyckad helg för Bjarne Madsen Härdig´s Akvarellgalleri som den 1 April öppnade sina portar för första gången.

Stort tack till alla er som kom! 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.